Categoria de producte

Contacti amb nosaltres

Shandong Renfeng Materials especials Co, Ltd

Afegiu: No.1 Renfeng Road, Qifeng, Huantai, Zibo, Shandong, Xina 256407

Tel: 86-533-8690983 / 8688836

Fax: 86-533-8690158

Correu electrònic: zpf@sdrenfeng.com

wzy@sdrenfeng.com

Web: www.sdrenfeng.com/EIndex.asp

Corró de mitjans del filtre de combustible entre la bomba de combustible i la corrent de vàlvula d'entrada entre la canonada

- Aug 03, 2017 -

Filtre de combustible Cadena de mitjans entre la bomba de combustible i l'entrada del cos de la vàlvula de l'acelerador entre la canonada. El paper dels Mitjans de filtre de combustible és incloure en el combustible de l'òxid de ferro, la pols i altres residus sòlids eliminats, per evitar que el sistema de combustible es tapi (especialment el filtre), reduir el desgast mecànic, garantir un funcionament estable del motor, millorar la fiabilitat. L'estructura del dipòsit de combustible és una carcassa d'alumini i un stent d'acer inoxidable, que està equipat amb un conjunt de paper de filtre d'alta eficiència, paper de filtre en forma de crisantem, per augmentar l'àrea de circulació.

El filtre EFI no es pot utilitzar amb el filtre del carburador. Atès que els filtres EFI solen suportar una pressió de combustible de 200 a 300 kpa, per tant, la força de pressió del filtre sol ser requerida per assolir més de 500 kPa, i el filtre de carburador no és necessari per aconseguir una pressió tan alta. El filtre d'oli s'ha de reemplaçar cada 30.000 quilòmetres. Si el contingut d'impureses de combustible és gran, s'haurien d'escurçar la distància de conducció de manera corresponent. Les fletxes a la carcassa de combustible mostren l'orientació del flux de combustible i, quan el filtre està instal·lat, no es pot flipar. Tot i que funcioni durant un curt període de temps, també ha de reemplaçar el manteniment del filtre d'aire a la posició del compartiment del motor del cotxe en el costat dret (és a dir, la posició de la roda davantera dreta, una mànega gruixuda de goma suau lligada al caixa de plàstic quadrat negre és). El mètode de desmuntatge és molt senzill (el disseny és per facilitar que els propietaris d'automòbils sovint eliminin la neteja, el model general no usarà els cargols fixats): trenca suaument la direcció del cotxe al final del metall Katz, pot ser tot el buit caixa de filtre cap endavant, es pot eliminar el filtre. Pot incloure la gruixuda mànega de goma del braç, desenroscar la targeta de tub amb un cargol creuat i treure la següent; Si no tens experiència, és millor que algú et torni a fer. El filtre d'aire netegi l'ambient cada 1-3 mesos o després d'una llarga pols de sorra. Retireu el filtre d'aire de la pols i el bufat amb un filtre d'aire d'alta pressió (tingueu en compte que no està massa a prop o amb una bomba de bicicleta o amb un raspall suau). I bufa la caixa d'entrada d'aire. No s'ha de rentar el filtre d'aire; no hi hauria aigua a la caixa d'admissió; l'antic cartutx buit s'ha de reemplaçar a temps. La demolició ha de recordar el procés, la instal·lació ha de ser molt suau, si no és llisa, ha de trobar la raó per continuar, no cal utilitzar la força bruta. Si és realment incert, els Mitjans de filtre de combustible no poden instal·lar el filtre, sempre que la caixa per eliminar les peces, tapi la tapa, torneu a col.locar la canonada, condueixi al taller de reparació, no tindrà problemes.

El manteniment del filtre d'oli en el procés del motor de combustió interna, la pols, els residus metàl·lics, l'eliminació de carboni i altres impureses mecàniques continuarà barrejant-se amb oli, mentre que l'aire i la combustió dels gasos d'escapament sobre l'oxidació del petroli també faran que el petroli sigui gradual produir impureses glials, mecàniques i barreja col·loidal també formaran fangs, que no només acceleraran les peces de desgast, sinó també fàcils de causar bloqueig. Per garantir la neteja del petroli, el motor està equipat amb filtres d'oli en el sistema de lubricació. Mitjans de filtre de combustible La majoria dels motors de cotxes actualment utilitzen un filtre d'oli tipus rotatori, un filtre d'un sol ús que no es pot rentar. En substituir l'oli lubricant, el filtre d'oli s'ha de canviar al mateix temps, en cas contrari afectarà la qualitat de l'oli lubricant. El manteniment de la selecció de petroli de l'oli general es compon d'olis i additius bàsics. L'oli base utilitza principalment l'oli mineral, l'additiu té el detergent metàl·lic, l'agent antioxidant anti-oxigen, l'agent d'eliminació d'òxid, la pols sense freixe de cendres i el modificador de l'índex de viscositat, etc. L'oli afegeix alguns productes químics amb funcions especials que poden millorar la qualitat del petroli, no només pot reduir el desgast del motor i allargar la vida útil de la màquina, de manera que el pistó i la cambra de combustió, la carretera lubrificant i el filtre fi a les coses més tranquil·les menys , i pot estalviar combustible per ampliar l'ús del quilometratge de reemplaçament de petroli, el període general d'intercanvi de petroli pot arribar a més de 10.000 quilòmetres. En general, la velocitat del motor és alta i es carrega menys, la pressió de lubricació és baixa, la velocitat del motor dièsel és baixa, la pressió de lubricació és alta, els mitjans de filtre de combustible tant en els requisits de rendiment de petroli de diferents, de manera que l'oli del motor també depenent del tipus de combustible diferents i dos, un anomenat oli de motor de gasolina, un altre anomenat oli de motors dièsel, que no es poden barrejar. Quant al mercat, hi ha un oli d'ús general que es pot utilitzar tant per a motors de gasolina com per a motors dièsel, i el seu rendiment satisfà els valors superposats dels nivells d'oli del motor, de manera que també indica el rang de nivell de petroli aplicable i no tots cotxes.


Related Products