Categoria de producte

Contacti amb nosaltres

Shandong Renfeng Materials especials Co, Ltd

Afegiu: No.1 Renfeng Road, Qifeng, Huantai, Zibo, Shandong, Xina 256407

Tel: 86-533-8690983 / 8688836

Fax: 86-533-8690158

Correu electrònic: zpf@sdrenfeng.com

wzy@sdrenfeng.com

Web: www.sdrenfeng.com/EIndex.asp

Principi i manteniment dels mitjans de filtre de combustible

- Jul 21, 2017 -

Principi i manteniment dels mitjans de filtre de combustible

La cadena de mitjans del filtre de combustible està en la línia entre la bomba de combustible i el port d'entrada del cos de l'acelerador. El paper dels Mitjans del filtre de combustible és contenir en el combustible l'òxid de ferro, la pols i altres residus sòlids eliminats per evitar que l'endoll del sistema de combustible (especialment el filtre), redueixi el desgast mecànic, per garantir un funcionament estable del motor per millorar la fiabilitat. L'estructura del cremador de combustible és una carcassa d'alumini i un suport d'acer inoxidable, en el suport amb components de paper de filtre d'alta eficiència, paper de filtre en forma de crisantem, per augmentar l'àrea de flux.

El filtre d'expulsió no es pot utilitzar amb el filtre de carburador. Com que el filtre EFI sovint resisteix la pressió de combustible de 200-300 kPa, la força de pressió del filtre sol ser requerida per assolir els 500 kPa anteriors, mentre que el filtre de carburador no és necessari per aconseguir una pressió tan alta. El filtre de filtre s'ha de reemplaçar cada trenta mil quilòmetres. Si el contingut d'impureses de combustible és gran, la distància del recorregut s'hauria d'escurçar en conseqüència. La fletxa a la carcassa del filtre de combustible indica la direcció del flux del combustible i no es permet l'eliminació quan el filtre està instal·lat. Fins i tot si es troba en estat de volteig durant un temps curt també s'ha de substituir pel manteniment de la posició del filtre d'aire del filtre d'aire en el compartiment del motor del cotxe en el costat dret (és a dir, la roda davantera dreta per sobre de la posició, amb el braç gruixut de goma suau mànega connectada La caixa de plàstic quadrat negre és). El mètode de demolició és molt simple (el disseny és tenir en compte la conveniència dels propietaris sovint netegen la demolició, els models generals no utilitzaran el cargol fixat): trenqueu suaument la direcció de la part posterior del metall Katz, la Es pot configurar la caixa buida sencera, es pot netejar el filtre. Pot estar relacionat amb el braç de la gruixuda mànega de goma, amb una tornavís de destornillador, treure una llauna; va trobar altres obstacles, eliminats amb cura. Si no teniu experiència, el millor és demanar-li que porti de tornada el filtre d'aire depenent de l'ús del medi ambient cada tres mesos o després de les seccions de sorra i pols de llarga distància, netegeu-les. Retireu el filtre d'aire de la pols, bufeu-lo amb un filtre d'aire d'alta pressió (vés amb compte de no estar massa a prop o utilitzeu una bomba de bicicletes o amb un raspall suau). I bufa la caixa d'entrada d'aire. No s'ha de rentar el filtre d'aire; la caixa d'admissió no ha de deixar aigua; El filtre d'aire antic residual s'ha de reemplaçar a temps. La demolició ha de recordar el procés, la instal·lació hauria de ser molt suau, si no és veritat, hauria de conèixer els motius per continuar, sense l'ús de la força bruta. Si no esteu segur, no podeu instal·lar el filtre, sempre que el quadre fora de trossos, torni a la tapa, torneu al tub, conduïu per reparar la planta, no serà un problema.

El manteniment del motor de combustió interna del filtre d'oli en el procés, la pols, els residus metàl·lics, el carboni i altres impureses mecàniques continuaran barrejant-se en l'oli, mentre que l'aire i la combustió de l'oli sobre l'oxidació del petroli, l'oli produirà gradualment goma, Les impureses mecàniques i la barreja col·loidal també formaran fangs, que no només acceleraran el desgast de les peces mòbils, sinó també fàcils de produir bloqueig d'oli. Per assegurar la neteja del petroli, el motor està equipat amb un filtre d'oli en el sistema de lubricació. Actualment, la majoria dels motors d'automòbil utilitzen un filtre d'oli generat, que és un filtre d'un sol ús que no es pot extraure. En canviar el petroli s'ha de substituir el filtre d'oli, en cas contrari afectarà la qualitat dels lubricants. Manteniment de la selecció de petroli L'oli general està compost d'oli base i additius en dues parts. La major part de l'oli base és l'oli mineral, els additius són detergents metàl·lics, antioxidants, inhibidors d'òxid, dispersants sense asfíes i milloradors d'índexs de viscositat. L'addició d'alguns productes químics especials a l'oli pot millorar la qualitat de l'oli, no només per reduir el desgast del motor per allargar la vida de la màquina, de manera que el pistó i la càmera de combustió estiguin més netes, lubricant amb oli i filtre fi en silenci menys, i pot estalviar combustible per reemplaçar l'ús del quilometratge del petroli, el període general d'intercanvi de petroli de fins a 10.000 km o més. En general, el motor de gasolina d'alta velocitat i baixa càrrega, baixa pressió de lubricació, motor dièsel de baixa velocitat de càrrega, alta pressió de lubricació, els dos requisits de rendiment de petroli diferents, pel que el motor també depenent del tipus de motor i dos diferents, un anomenat L'oli del motor de gasolina, l'altre anomenat oli del motor dièsel, no es pot barrejar ambdós. Pel que fa al mercat, hi ha un motor de gasolina que també es pot utilitzar per a motors dièsel d'oli de propòsit general, el seu rendiment per assolir els dos tipus de solapaments del nivell del petroli del motor, també va marcar el rang de nivell de petroli aplicable i no es pot aplicar a tots els automòbils .


Related Products